Ziekteverzuim beperken door bewegen

Bewegen: nee je hoeft niet per se te gaan joggen…..

Het belang van bewegen kan niet genoeg worden benadrukt. Regelmatig bewegen houdt je fit. Het stimuleert je ademhaling en bloedsomloop. Een goede bloedsomloop is essentieel om allerlei kwaaltjes te voorkomen. Enkele voorbeelden van zulke kwaaltjes zijn: gezwollen voeten, verkoudheden, vlekken op de huid, tragere spijsvertering, koude handen en voeten en constante vermoeidheid. Dat wil je natuurlijk liever vermijden.

Door te bewegen worden je spieren en gewrichten soepeler en sterker. Het verlaagt daarnaast ook je bloeddruk, je cholesterol- en je suikergehalte. Hierdoor helpt het ziekten als hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht te voorkomen. Daarbij voel je je ook gewoon algemeen beter als je vaker beweegt. Alleen maar voordelen, dus het advies is: Ga meer bewegen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dagelijks genoeg beweging krijgt. We begrijpen dat het voor sommigen niet altijd vanzelfsprekend is. Vedfit biedt een aantal workshops aan om je in beweging te laten komen, thuis of op het werk.

Bootcamp

Urban bootcamp

Sporten hoeft niet altijd op de sportschool of op het sportveld, maar kan ook gewoon op straat, met materiaal dat daar voorhanden is.

Slow sport

Slow Sports

Ben je niet heel sportief, maar wil je wel in beweging komen? Dan is Slow sport misschien wel iets voor jou.

Vitaal

Bewegen op het werk

Geen tijd om te sporten, maar zou je wel meer willen bewegen? Dat kan, met Vedfit op het werk.

Kansen

KANS

Geef Klachten aan Arm Nek Schouders geen KANS.