Mentale vitaliteit

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent.

Het duidt op het bruisen van energie en je zowel fysiek als mentaal sterk en fit voelen. Bij vitaliteit gaat het dan ook om een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens, ofwel om de levenskracht die iemand heeft. Je kan lichamelijk gezond zijn, maar als je je geestelijk niet goed voelt, heeft dat vaak gevolgen voor je energieniveau. Tegenwoordig is vitaliteit steeds belangrijker geworden. Mensen proberen gezonder te leven, bijvoorbeeld door gezond te eten en veel te sporten. Behalve lichamelijke gezondheid, is er ook steeds meer aandacht voor geestelijke gezondheid. Wie vitaal wil zijn, moet zorgen voor een balans tussen beide, zodat je zowel geestelijk als lichamelijk in staat bent om te ondernemen en te doen wat je wil doen.

Mentale vitaliteit versterken met de volgende workshops:

Stress en burnout

Stresspreventie

We zijn allemaal heel druk, en we moeten steeds meer in minder tijd. Zowel op het werk als privé. Hoe voorkom je dat je ook net als 16 % van de werkende bevolking last krijgt van stress?

Focus en time management.

De hele dag word je afgeleid door van alles en nog wat. Telefoon, mail, sms, appjes en dan heb je ook nog eens je gewone werk. We zijn er maar druk mee… maar heb je nou eigenlijk wel gedaan wat je wilde doen? Wat kan je doen om meer grip te krijgen?