Ziekteverzuim beperken door ontspannen

Ontspan je Vedfit! We werken niet te veel, maar we laden te weinig op.

Je hoort het waarschijnlijk vaak genoeg: neem rust, dat is goed voor je. We hebben het tegenwoordig altijd druk, zowel op het werk als privé. Verplichtingen hier, afspraken daar. We leggen de lat hoog en vergen veel van onszelf. Juist daarom is het in drukke tijden belangrijk om tijd te nemen om te ontspannen. Maar waarom is ontspanning eigenlijk zo belangrijk? Ontspanning wordt gezien als het tot rust komen van lichaam en geest. Hoe je dat doet, is voor iedereen verschillend

En waarom is ontspannen dan wel zo belangrijk?

 • Positief effect op je gezondheid.
  Door af en toe rust te nemen kan het lichaam herstellen van dagelijkse inspanningen. Je spieren ontspannen, je bloeddruk daalt en je ademhaling gaat langzamer. Daarnaast werken je afweersysteem en je spijsvertering beter, waardoor je minder snel ziek wordt.
 • Positief effect op je gedachten
  Ook je geest kan herstellen door te ontspannen. Wie regelmatig een pauze inlast, ziet meer kansen en mogelijkheden dan iemand die altijd in de hoogste versnelling zit.
 • Beter functioneren
  Door te ontspannen functioneer je beter, zowel thuis als op je werk. Soms heb je zoveel aan je hoofd dat je het overzicht verliest.
 • Beter in je vel
  Wie ontspannen is, kan meer genieten, waardoor je meer plezier hebt.
 • Productiviteit
  Het lijkt misschien alsof je je tijd verdoet als je even pauze neemt, maar dat is niet het geval. Integendeel zelfs. Ontspanning zorgt voor een betere focus, waardoor je sneller en effectiever te werk gaat.
 • Een goede nachtrust
  Als je moeite hebt met in slaap vallen, dan ben je waarschijnlijk niet ontspannen op het moment dat je naar bed gaat. Door iets rustigs te doen ontspant je lichaam en val je binnen een mum van tijd in slaap.

Ervaar meer ontspanning in de volgende workshops

Slaap

Slapen

Slaapproblemen hoor je overdag op te lossen. Leer meer over het effect van slaapmanagement tijdens onze workshop.

Yoga

Yoga

Ben je niet heel sportief, maar wil je wel in beweging komen? Dan is Slow sport misschien wel iets voor jou.

Mindfullness

Mindfulness

The mind is like a muscle. The more you excercise it, the stronger it gets. Leer wat mindfulness voor je kan betekenen.

Stoelmassage

Stoelmassage

Heb je het te druk voor een welnessdag, maar heb je wel last van spanning in je lijf, ervaar dan eens wat een stoelmassage voor je doet.